igår bestämde jag och Gustaf oss för att käka och gå på bio i Ljusdal. Som tur var kunde min kära pappa vara hundvakt så vi åkte iväg en sväng. Middagen tog vi på Matstället i Ljusdal, jag åt en sommarsallad och Gustaf en gigantisk räkmacka! Det var riktigt fint igår så vi satt på uteserveringen och myste. Drack kaffe och delade på en efterrätt. Deras Cortado är utöver det vanliga, supergott verkligen.

Alltså deras sallader är så goda. Har ätit caesarsallad där en gång tidigare och det är verkligen supergott. Den här gången blev det en sallad med vattenmelon, fetaostkräm och serrano. Toppades med en dressing och solroskärnor.

Efter lite prat och mycket mat gick vi på bio, den nya suicide squad, kan inte annat än skriva att jag gillade filmen, mycket humor och bra skådespelare. IDAG har jag cyklat 1,6 mil med Olof, det var fint väder men blåste motvind vid varje uppförsbacke (såklart). Det var ändå superkul men jag kommer nog ha ont i mina ben imorgon. Efter cykelturen åkte jag och Gustaf en sväng, jag handlade till salladen som jag gjorde till middag. Gissa vad det blev? 😉

Japp, min egna version av sommarsalladen jag åt igår. Haha. Ni ska såklart få recept.

Recept sommarsallad

Du behöver:

  • Fetaost
  • Grekisk yoghurt/creme fraiche
  • Salt
  • Balsamico
  • Solroskärnor (rostade)
  • Vattenmelon
  • Ruccola/babyspenat
  • Tomater och gurka
  • Serrano

Gör såhär:

Jag blandade grekisk yoghurt (men tror det blir godare med creme fraiche) och fetaost till en röra, det ska vara MYCKET fetaost! sen strödde jag över lite havssalt och lät bladningen stå i kylskåpet. Efter det hackade jag gurka, tomater, vattenmelon och delade skinkan i mindre bitar. Jag började med att lägga i en rejäl näve med ruccola i den djuptallrik, sen öste jag egentligen bara på med tomater, gurka och vattenmelon. Efter det la jag på en rejäl klick med fetaostkräm och lite skinka. Toppade med balsamico och skulle ha solroskärnor men såklart glömde jag dom. Dock rostade jag levainbröd till hela kalaset.

Jag valde att använda en grekisk yoghurt med 0% fett till röran, nästa gång ska jag testa att ha en creme fraiche med lite högre fetthalt. Tror ändå att det blir snäppet godare. Gustaf valde att addera pasta till sin sallad men jag körde utan. Den är såsåså god!

Gårdagens look:

Dagens look!

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar