I N S P I R A T I O N

Vilken vecka! jag och Gustaf har haft fullt upp känns det som, men ändå jag jag inte minnas nåt speciellt med veckan. Visst är det konstigt? att man har haft mycket att göra men inte riktigt kan förklara vad, eller placera när? hursomhelst, för några dagar sen fick jag hjälp av Christian att hämta en linneskåp hos min mamma. Från vinden (tre trappor upp), ner till bilen bar vi skåpet. Christian och jag körde det till min äldsta syster Stina, där jag ska fixa det! jag ska måla om skåpet som för tillfället är brunt, till grått. En matt grå färg närmare bestämt. Imorgon ska jag tvätta och börja slipa det. Har fixat färg till Stina också, så hon kan måla om bord och stolar. Så nu har jag köpt godis, penslar, slipsaker och annat. Christian hjälpte mig på järnhandeln idag, jag fick panik när jag stod där. Kändes som att det fanns femtonmiljoner olika slippapper och jag började nästan misstro min förmåga att klara detta. Men med hjälp från andra så brukar det sluta bra!

Dom senaste dagarna har jag letat inspiration till målningen, alltså, vad jag ska göra mer än att måla det grått och det finns överflöd på nätet. Jag kommer kanske sätta lister på skåpdörrarna, med samma färg som skåpet ska bli alltså, sen ska jag måla nåt mönster med kalkfärg. Typ nån liknande färg som dessa:

Serien är Dusty och jag tycker ALLA färger är så fina! den mörkgröna är jag mest sugen på just nu, eftersom att vi har en djungeltapet med mycket grönt. Vi har ”The Ardmore Collection” från Cole & Son, närmare bestämt denna:

Den är lånad från tapethandeln och ni kan kika närmare på den HÄR

Jag gillar tanken på att ha ett mönster i matt kalkfärg, det kommer nog göra att hela möbeln känns lite äldre. Jag har tänkt snirklar som mönster med kalkfärgen, eller delsbomönstret, dock är det en lång väg kvar innan jag ens behöver tänka på lister och mönster, men det är ändå roligt. Jag vet egentligen inte varför jag tycker det är roligt att skapa saker själv, men jag gillar det. Är inte alls duktig på att måla, rita eller så, men jag gillar att förändra och inreda. Jag håller på att fix i badrummet och tvättrummet också, men har stannat lite. Det är nog ett måste ibland, att andas mellan förändringar. Dock har jag med väldigt enkla medel gjort om i tvättrummet. Köpt korgar, blommor, fixat ljus och förvaring. Bara att ha rullade handdukar i en korg gör stor skillnad tycker jag.

Jag ser framemot morgondagen, det ska bli så roligt att få hänga med Stina och slipa möbler! (skitsnack, musik och en jävla massa mat är ju bara en bonus).