LIVET

M Å N D A G

Min dag började med tandläkarbesök 07:40, jag sov pissdåligt inatt så att kliva upp innan 07 var inte så jätteroligt. Sen är ju besök hos tandläkaren för mig riktigt jobbigt också. Även fast det går bra varje gång. Jag har en fantastisk tandläkare vid namn Emma, hon är så himla duktig. Varje gång det är dags för ett besök, målar jag upp skräckbilder i huvudet. Tänker att jag kommer tappa mina tänder, eller att jag har tusen hål och är tvingad att ta sprutor fulla käften. Givetvis händer inte detta, men rädsla och logik går ofta inte hand i hand. Emma är bra för hon förklarar för mig varför vissa saker är som det är i munnen. Ett exempel på nåt hon sagt är att det känns mer än vad det är, alltså; det kan kännas som att hela käken ilar när man har ett litetyttepyttelitetmini-hål. Det gör fortfarande lika ont, men det betyder inte att alla tänder, eller käken, är förstörd.

Idag visade det sig att jag hade ett hål, mellan två tänder. Inte direkt ett djupt eller stort, men ändå. Jag fick borra, valde bort bedövning och kände mig så stolt när jag åkte därifrån. Varje gång jag går dit har jag panik, och varje gång jag åker hem mår jag bra. Min rädsla gör dock att jag förtränger att det gått bra varje gång, och jag tänker på vad som kanske kan hända, eller som jag tror har hänt. Jag har fel, och Emma har givetvis rätt. Jämt. Så tack Emma, alla borde få ha en tandläkare som du!

Efter besöket så åkte jag hem, fixade mig lite, tittade på nyhetsmorgon och drack kaffe. Jag och Gustaf tog en lugn morgon innan det bar av till Hudiksvall för att hämta ut våra pass inför resan på söndag. Gustaf grattade mig till mitt första svenska pass, sen gick vi mot stan. Jag har varit i ett enormt stort behov av ett par nya löparskor, och idag blev det jackpot! Intersport hade skorna jag behövde, med mycket hjälp i affären hittade jag min match som jag nu ska ta med mig till Spanien. Jag har bestämt mig för att springa ganska mycket där nämligen. Det blev ett par asics cumulus 21 eller nåt liknande(orkar inte gå till köket för att ta reda på det, av ren lathet). Hursomhelst är jag nöjd. Gustaf har dock känt sig dålig idag så det blev ingen fika eller bara att strosa runt, utan vi åkte faktiskt raka vägen hem. Jag gjorde i ordning lite köttfärs med färska champinjoner och pasta, sen tittade vi på serier. På eftermiddagen har jag fixat lite med mammas mejl, men mest har jag chillat. Är så himla trött. Imorgon ska vi kanske åka och bada om inte Gustaf är sjuk. Det enda jag har planerat imorgon är ett telefonmöte med barnmorskan (nej, inga bebisar), gym och jobb på eftermiddagen. Nu ska jag vila en stund och sen äta glass för att fira. Fira att det inte blev en endaste tår från mitt öga idag hos tandläkaren.