F R E D A G

Vilken vecka! den här veckan har det mesta rullat på, nya roliga utmaningar och många möten. Både via telefonen och här hemma. Idag har jag handlat hem inför helgen, skjutsat barn och fixat här hemma. Imorgon ska jag ha personalmöte med Greta och Simone, sen ska vi iväg på kalas. Min kusin fyller hela åtta år och vi ska fira henne utomhus. Ska bli så roligt att få träffa farmor och farfar. Och pappa! och alla andra. Tänkte dela med mig av lite recept, en het krämig pasta med bacon, och nyttiga chokladbollar.

S T A R K pasta med bacon.

Du behöver:
Färsk pasta (jag hade med smak av spenat)
Plommontomater
Crème fraiche med smak av chili och paprika
Färsk chili (kan absolut uteslutas)
Valfri färsk paprika
Salt

Börja med att steka bacon i en panna och lägga i plommontomater i en kastrull, ha på medelvärme och rör om då och då, när tomater börjar mjukna så lägg i crème fraiche och en skvätt vatten, låt koka upp.

Hacka paprika och chilin. Om du har svamp hemma eller lök så fungerar det nog utmärkt att slänga ner också! Nu är det dags att lägga ner pastan i blandningen, fördelen med färsk pasta är att det bara behöver kokas i tre minuter, sen är det mycket godare också. Tycker jag. Lägg ner paprika och chili, salta på och rör om. Här någonstans var baconet knaperstekt så jag tog av den från värmen och smakade av pastan.

Hela proceduren tog cirka 20 minuter och gott blev det! men gillar du inte för starkt ska du absolut inte ha i färsk chili. Jag hackade både en röd och en gul. Det blev sting kan jag lova.

Okej, så nästa recept är lånad av Isak Melin, han finns under namnet isakmelin.se på instagram, kika in honom vettja! många recept, bara positivitet och jävligt goda efterrätter bjuder han på.

Du behöver:
135 gram havregryn
270 gram vaniljkvarg
6 msk kakao
4 1/2 msk sötströ.
En skvätt stark kaffe, om ni vill.

Blanda allt, rulla till bollar, rulla i kokos eller pärlsocker. Låt stå i kylskåpet en stund. ÄT.

Nästa gång jag gör chokladbollar ska jag ha i lite mer kakao och köra chokladpudding från nije istället för kvarg. Bara för att få mer chokladsmak. Älskar choklad. I alla former.