T I S D A G

Idag började jag morgonen med kaffe som jag fick vid sängen. Sen funderade jag på om jag skulle springa eller inte. Det slutade med att jag drack upp koppen, klev upp och klädde på mig för en springtur. Idag har vädret här varit dimmigt och lite ruggigt faktiskt, men jag hade bestämt mig så sprang gjorde jag ändå. Idag sprang jag på tom mage, jag gillar det av två anledningar, för det första så känns det lättare att springa före frukosten, jag vet egentligen inte varför. Det kan bero på anledning nummer två: jag får inte håll. Inte ens lite. Sen är det också skönt för jag har aldrig riktigt lärt mig att tajma intag av mat innan konditionsträningen. Egentligen har jag inte bemöda mig att läsa mycket om det heller, inte mer än att ladda med kolhydrater kan vara bra innan en lång runda.

Nackdelen för mig att träna fastande är givetvis att energin inte riktigt räcker till. Men jag tror att det också beror på att jag inte dricker så mycket vatten, varken innan eller under en springtur. Nästa runda ska jag försöka ordna med vätska. Jag vill inte dricka för mycket heller då jag lätt blir kissnödig.

Hur gör ni innan konditionsträning, försöker ni tajma erat intag av mat och vätska, eller kör ni på bara?

Nästa runda ska tempot öka och distansen ligga över fem kilometer! när jag kom tillbaka till lägenheten hade Lisa och Gustaf redan stuckit. De hade lite ärenden att uträtta, jag fixade frukost och har nu vilat i soffan, tittat på sex and the city och ska snart slänga mig i badet, men först ska jag göra yoga. Ikväll ska vi ut och äta med Owe och Irene, vänner till familjen. De åker hem till Sverige imorgon, så det är roligt att vi hinner träffas över middag i alla fall.