2020-03-13

Fredag den 13:e, jag klev upp 06:00, med en liten klump i min mage, inte för att jag är skrockfull eller så, utan för att jag idag har bytt hormonspiral och det är alltid lika gruvsamt att göra mer än en vanlig koll hos barnmorskan. Dock fick jag en otroligt bra barnmorska som gjorde hela proceduren lättare. Sen fick ju givetvis Hustomten hålla handen och bjuda på fika! när jag ändå är inne på det här med att fika, så uppfattade mamma när en kvinna stod och pratade med servitriserna, att hon inte hade några pengar till kaffe. Mamma frågar mig om hon ska bjuda henne, ja det är väl klart du ska om du vill, svarade jag.

Jag uppfattade nämligen inte direkt att kvinnan vid kassan uppenbarligen var hemlös, eller liknande. Mamma bjöd henne på lunch och kaffe. Stod där och sa att hon inte bara kunde äta en chokladboll, ta en macka eller nåt istället. Kvinnan blev givetvis glad och där sitter jag, med tårar i halsen, tittar på min mamma och säger: nu ska vi hålla oss från tårar. Sen grät vi, inne på espresso house i Hudiksvall, inte bölade eller gjorde en grej av det såklart, men vi fick torka några tårar. Försökte prata om annat men det var svårt alltså. Jag älskar min mamma, för att hon kliver upp och skjutsar mig till stan när jag känner mig minst i världen, jag älskar henne, för att hon varje dag, skulle kunna bjuda utsatta människor på kaffe och mat.

Jag håller en liten röd tråd när det kommer till maten här och bjuder på ett recept! en äppelkaka med hela 33 gram protein i. Fantastiskt va?

1 portion:
1 dl havregryn
250 g minikeso
1/2 dl sötningsströ
lite kanel
1 st äpple
Tillagning:
Sätt ugnen på 225 grader (jag körde 200 grader varmluft, gick skitbra)
1. Blanda havregryn, minikeso, sötningsströ och kanel i en skål.
2. Skala, kärna ur och skiva äpplet i tunna klyftor, fördela dem i en liten ugnsfast form.
3. Bred ut havregrynsblandningen ovanpå äpplena och grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

GÖR inte som mig och ta för lite keso och sen lägg på keson när den fått grädda i cirka 15 minuter, det blir inte riktigt samma då. Haha (virrig). Dock var den god, men stor, jag gjorde i en hel pajform för tre, vi var fyra igår och mer än hälften är kvar. Så en portion kan man enkelt dela på två.

ALL keso ska alltså I smeten, annars blir det såhär. Jag skalade inte äpplena och använde mig av röda, nästa gång blir det nog gröna!

Imorgon ska jag åka slalom med mina syskon, kusiner, mamma, Emil, Sötkråkan och Hustomten. Kommer bli så mysigt! då ska vi grilla hamburgare och Emil ska få lära mig att åka slalom, som han får göra varje år 😉


Nu ska jag ta mig en promenad för att tänka bort mensvärken, sen ska jag nog slänga mig i bilen för att hämta Sötkråkan. Ikväll ska vi bara ta det lugnt, kanske kika på tv och smaska på godis.