2021 here we come

Nytt år! med det nya året så kommer också nya möjligheter säger dom. Men det ligger också lite sanning i det. Jag har inga nyårslöften alls, det beror mest på att löften allt för ofta är lite för höga, för tydliga eller helt enkelt nåt som inte går att hålla, jag har inte den karaktären, eller egentligen kanske, men jag gillar att göra mål eftersom, månad efter månad, eller inte alls, här kör vi lite efter humör. Hursomhelst! jag tänkte lista lite bra saker som hänt för mig 2020 och som har betytt väldigt mycket.

 • Jag och Gustaf hann åka till Spanien innan pandemin var nåt vi förstod oss på, vi firade alla hjärtans där, jag köpte blommor och världens frukost. Sen skålade vi in kvällen med bubbel och nattklubb. Dagen efter blev jag otroligt sjuk dock, men vad gör det när vi fick dansa hela natten med okända människor? vi åt också väldigt gott på kvällen. Fin restaurang, god pasta. Italienskt och romantiskt.
 • Vi åkte till fjällen också. Jag tappade bort mina Ray Bans, en kille hittade dom och jag blev så jävla glad, vilken lycka! hatar när jag lämnar mina saker överallt. After-Ski, en god öl och varm choklad med Gustafs familj. Alltså snälla?
 • Vi började simma en gång i veckan på badhuset i Delsbo. Superbra träning och riktigt mysigt med en rutin att åka till badhuset, Tomas tvingade vi också med. Vi tvingade honom att köpa ett årskort också, bara för att. Även mamma och alla barnen hos henne fick så lov att köpa ett. Jag och Gustaf kan det där med att övertala folk. Mamma har inte varit på badhuset en enda gång. Inte så konstigt, eftersom pandemin slog till och badhuset fick stänga.
 • Jag har sprungit milen TRE gånger i år. Eller mer, men minst tre gånger. Helt sjukt. Ännu sjukare är att jag fått med mig mamma på det.
 • Jag har testat padel med mamma, Annelie och Andreas. Vi tvingade med Gustaf också, nästa gång kommer han få vara med i matchen, så är det bara.
 • Jag har åkt ner för en svart backe i Järvsö. Ante, Nicolina och Nicolaj tyckte det var skitkul, när jag gled ner (på stjärten), gråtandes av rädsla att min sista stund var kommen. Efter det bestämde jag mig för att köpa årskort. Det hände ju inte för, ja pandemin var ju inte över. så.. kanske i år, vem vet! fler svarta backar, mer tårar ner för mina kinder.
 • Jag började köra marklyft på allvar. Utmana mig rejält på gymmet.
 • Gymmet blev läskigt att gå till pga virus, så mamma byggde ett eget i sin källare. KUL!
 • Jag fick löneökning.
 • Jag är heltidsanställd på ett arbete som jag ÄLSKAR.
 • Jag fick glasögon.
 • Jag har sett sjukt bra serier och filmer (kommer lista dom i ett annat inlägg).
 • Jag åkte till Dalarna med mamma, lillebror, mormor och hennes man. Istället för att dom skulle åka kollektivtrafik, så körde vi dom till huset i Dalarna. Vi sov en natt och hade så mysigt. Överslaf i ett torp. Mormor berättar historier om familjen som vi inte hade en aning om. Tacos. Jag bjuder mormor på sockerfritt godis och hon låtsas att det är gott. Men alla ser hur mycket hon lider. Målar hennes naglar, tittar på Uppdrag granskning. Vi stannar till i Gävle dagen efter. Nästan tomt på folk i Valbo. Lillebror vill hem, vi vill shoppa.
 • Firar påsk på en vall. Påskharen skrämmer barnen genom att fälla träd. Galen hare ger barnen skattkarta. Tänder eld, tar fina kort på hundar.
 • Mamma, Emil och min morbror och hans familj köper stugor. Eller ett hus och två stugor mitt i en skog någonstans. Vackert.
 • Jag är nu fadder åt fina Oliwer, fick läsa dikt på dopet och hålla honom. Så vackert.
 • Många springturer i regn, sol, regn, snö, slask, regn.
 • Mycket yoga blev det.
 • Jag målade om ett linneskåp med hjälp av min lillasyster och kompis Tomas.
 • Mamma m.fl. köpte en kälke till Gustaf, så han kan åka i backar med oss.
 • Vi fick fira jul med mamma och barnen. Så mysigt att vi kunde göra det. Att vara extra noga och isolera sig innan var det värt!
 • Jag har räddat en fågel på altanen.
 • Första gången jag gjorde grantomtar var innan jul. Hemma hos mamma i deras hall. Nästan hela familjen blev involverad.
 • Mamma köpte en till hund. Tösch-Göta heter hon och är skelögd. Väger 40 kilo och är 10 månader.

Men det allra bästa med i år är ju att vi köpt hus, renoverat ett badrum och slagit ut en vägg. VI HAR KÖPT HUS OCH JAG KAN INTE FÖRSTÅ. Eget sminkrum, stooort vardagsrum. Altan utanför sovrummet, inglasad altan utanför vardagsrummet. Varmgarage. Fyfan vilket köp. Vårat största köp i livet. OCH jag köpte också en ny soffa. En stor fin gråblå soffa. I år blir det mycket renoveringar, vi har så mycket planerat. Göra om garderob, groventré, måla om hus och altan, göra om en hel altan… listan är lång men vi är så redo för det här. JAG är så redo. I sommar ska jag måla om möbler som jag samlat på mig. Bara att det finns plats till att vara kreativ gör mig mållös. Sjukt kul.

Trots att pandemin har legat över oss som en tjock dimma, så har året som gått, varit helt fantastiskt på så många plan. Vi har haft tur. Tur som inte bor i en stad, tur som har fått så mycket hjälp av så många människor. Tur som har våra familjer nära. Vänner nära. I år kommer det bli minst lika bra. Det har jag bara bestämt mig för. Är det ett nyårslöfte kanske? nä, tänker fan inte jinxa mig!!

Jag firade min födelsedag med finaste Samuel. Åh vad jag saknar honom, jag hoppas att han snart snart kan vara med oss, och Cecilia såklart. Måste ringa henne snarast och bjuda på kaffe. Ja, vi går ute i strumpor. För vi är bara så.

skitdålig bild men jag räddade fågeln!

Vi hade hela badhuset för oss själva. Så tråkigt att de behövde stänga.

Fick fin inflyttningspresent av pappa, mamma ville bara påminna om att hon också fanns.

Utedagar, många videosamtal, promenader. Så annorlunda men så lätt.

VÄLKOMMEN Tösch-Göta, till familjen. Vi kanske kommer lära oss att älska dig.

Stånka Bageri, om ni någonsin åker förbi Delsbo, missa inte detta.
Finaste
Snö, en vän, några kilometer. Kan det ha varit nyår?

Vi spände alltså fast Gustaf på en kälke, sen körde vi bara.

För första gången i våra liv byggde jag och Gustaf tillsammans ihop saker. Säkert femhundra spikar, röda tummar och lite gnabb senare fick vi ihop det tillslut. Grodan i hörnet läste instruktionerna.

Nu ska jag skärpa mig. Äckligt många bilder, haha.