T i s d a g

Jag är så dålig på att uppdatera här så jag skäms ibland. Men så är det! nu är jag här igen och vill egentligen bara tala om att jag har fullt upp. Igår tränade jag och mamma tidigt på morgonen. Fattar inte att jag kliver upp strax eter 07:00 för att träna. Jag som snackat stort om att aaaaaldrig bli en hurtbulle! men anledningen är faktiskt min mamma, för henne passar det oftast bättre att träna direkt på morgonen, för om jag har mycket att göra, så har hon ett ton mer ungefär. Så mamma: jag gör det för din skull. haha.

Jag tror jag nämnt här vad vi kör på gymmet just nu, men jag tänkte förklara lite mer ingående. Det är något som Hustomten sagt i några år att jag borde köra, men som jag inte riktigt fått till bra, nämligen helkroppspass, med fokus på basövningar. Tunga vikter, låga reps. Jag följer Styrkelabbets helkropp hypertrofi som är ett gratisprogram och finns i deras app. Vi tränar två eller tre gånger i veckan och ett pass kan se ut såhär:

  • Knäböj, fyra set (åtta, sex, sex, fyra reps)
  • Bänkpress, tre set (åtta, sex, fem reps)
  • Skivstångsrodd, tre set (åtta, sex, fyra reps)
  • Militärpress, tre set (åtta reps)
  • Rumänska marklyft, två set (åtta, sju reps)
  • Smalbänk, två set med dips mellan varje set (åtta reps)
  • Skivstångscurl, två set (åtta, sex reps)
  • Hängande benlyft, tre set, så många reps vi orkar.

Det tar ungefär 40-50 minuter och efteråt är vi trötta, så det är ju som det ska vara. Igår efter träningen åkte vi och handlade frukost som vi åt hos mig och Hustomten, sen åkte jag vidare på en timmes massage hos bästa Inger som har Ingers spa här i Delsbo. Om jag säger såhär: jag måste boka en ny tid snart igen. Värmemassagen har jag bokat förut men helt glömt hur fantastisk den är!

Snart ska jag och Hustomten ta en promenad till badhuset. Vi försöker simma varje tisdag, det är bra på många sätt, för det första är det en snäll men effektiv träning, men en annan superbra sak med simning är att vi inte har våra mobiler med oss. Så några timmar i veckan stänger vi av mobilerna. Visst kan vi göra det en helt vanlig dag också, men eftersom att man inte får ha mobiler i badhuset så blir det automatiskt att vi inte använder dom. Det är riktigt skönt att inte vara uppkopplad alla timmar på dygnet. Jag försöker dock att inte alltid ha mobilen med mig överallt, eller ha den vid mig hela tiden. Många gånger tappar jag bort den, haha.

Är ni beroende av era telefoner? vi försöker att inte vara det här hemma men det är svårt, känns som en reflex att ta upp mobilen och kika. Hur mycket är klockan? en notis från sociala medier, nyheter, pakethämtning, sms, spel. Jag har tagit bort notiser från både instagram och facebook, vilket betyder att det inte plingar till så fort det händer nåt. Jävligt skönt faktiskt.

Nu ska jag klä på mig mössa och vantar, promenaden väntar!